Sa fim optimisti!

Se intampla ca pe parcursul vietii sa traversam perioade dificile care ne fac sa vedem viata nu chiar in culorile cele mai deschise.

Atunci suntem tentati sa ne lasam prada gandurilor pesimiste. Si asta nu e bine deloc . Fiindca nu stiu cum si de ce, raul se propaga mai repede decat binele. Imediat ce gandurile rele apar, ar trebui oprite.Fiindca odata instalate, se inmultesc, isi fac loc, se atrag unele pe altele si este foarte greu sa le inlaturi.

Cand traversam o asemenea perioada care se tot prelungeste de ceva vreme, nu mai stiu daca mi-a spus cineva sau am citit pe undeva, ca seara inainte sa adorm sa refac mental ziua care urma sa se incheie.

Si am fost uluit!!!

Fiindca ziua care se terminase in care eu ma simtisem extrem de nefericit avusese o gramada de lucuri bune pe care pur si simplu le ignorasem.

Eram atat de obisnuit cu ele, incat uitasem sa fiu multumit ca le am, uitasem sa ma bucur de ele. Si m-am gandit ce stare de inconstienta trebuie sa fii avut, sa nu fii realizat ca, sigur, sunt momente in viata noastra cand lucrurile nu merg foarte lin, dar nu merg toate lucrurile prost in acelasi timp si nu trebuie sa lasam ca ceva ce nu merge sa influenteze si celelalte sfere ale vietii noastre.

Iar pentru lucrurile care nu merg intotdeauna, exista rezolvari.

Trebuie aflate solutiile si trecut de la gandire la actiune. Imediat.