Grilele notarilor reflecta scaderea preturilor la locuinte.

Dezumflarea balonului imobiliar petrecuta in 2010 continua sa se reflecte pe piata de profil si in 2011. Dupa scaderea de preturi cu 10-15% de anul trecut, agentiile dar si proprietarii de cladiri vor avea un soc si mai mare in debutul lui 2011.

Grilele notariale minimale, utilizate in orice tranzactie pentru stabilirea taxelor notariale, stabilesc scaderi de pana 40% la unele categorii, avand diferente de pret precum 80.00 euro vs 40.000 de euro. Caderea preturilor este cat se poate de mare si sunt mari sanse ca ea sa se reflecte si pe piata in perioada imediat urmatoare.

Uniunea Nationala a Notarilor Publici pune la dispozitia membrilor sai Expertizele anuale, care contin valori minimale si identificari topografice, in scopul determinarii valorii de impozitare a proprietatilor imobiliare situate in judetul respectiv pentru stabilirea taxelor de timbru din activitatea notariala.

In debutul lui 2011 au fost transmise deja aceste valori pentru zona Bucuresti, iar unii dintre notari au avut un soc atunci cand au vazut diferentele dintre 2010 si anul in curs. Diferente cu minus in marea majoritatea a cazurilor.