Dezmostenitii familiilor celebre.

Moştenitorii unor averi fabuloase au toate motivele să creadă în destinul lor frumos. Dar, din cauza comportamentului, a recăsătoriilor, a conflictelor din familie etc., părinţii au decis ca mirajul banilor să fie tot mai departe de moştenitorii lor.De exemplu, fiul lui Sean Connery a anunţat că tatăl său nu-i va da niciun ban. Paris Hilton a fost scoasă din testamentul bunicului din cauza vieţii excentrice pe care o duce blonda lui nepoată.Bill Gates a decis împreună cu soţia sa ca uriaşa lor avere să fie donată fundaţiei pe care o conduce doamna Gates. Bizară este şi împărţirea banilor fondatorului “American Tobacco”, C.D.Duke. Revista franceză “Point de Vue” îi prezintă pe câţiva demoşteniţi celebri şi iluziile lor pierdute.

Athina, ultimul act al unei tragedii greceşti
După moartea fiului său, armatorului Aristote Onassis nu şi-a revenit niciodată. De aceea a decis să lase mai mult de jumătate din colosală sa avere unei fundaţii conduse de un consiliu de personalităţi din Atena. A fost drama fiicei sale Christina şi ar fi putut fi şi a nepoatei, Athina. Lumea a uitat, dar Athina, “cea mai bogată tânără din lume”, a aşteptat până la 25 de ani - fiindcă aşa a dorit celebrul ei bunic – ca să poată cere preşedintelui fundaţiei partea de avere care i se cuvenea. Trebuie să spunem că Athina a moştenit totuşi 700 de milioane de euro de la Christina. Măritată cu un prezentabil brazilian, alături de care este foarte fericită, Athina face acum tot ce poate să scape de blestemul care a urmărit familia Onassis. De curând, a vândut 40 de bijuterii pe care le-a purtat mama ei, printre care şi uriaşul diamant în formă de pară, de 39 de carate, convinsă că nu-i aduc noroc. A obţinut 11 milioane de euro! Împreună cu soţul ei, Alvaro Mirada, moştenitoarea fabuloasei averi Onassis este pasionată de echitaţie.

Margherita Agnelli, în proces cu propria-i mamă
Cel mai mare scandal din clanul Agnelli al acestui an a fost urmat de un proces răsunător. Marella, văduva fostului preşedinte al Grupului Fiat , miliardarul Gianni Agnelli, a fost chemată în instanţă de propria-i fiică. Margherita cere revizuirea succesiunii paterne. În 2004 însă ea se declara absolut mulţumită de de partea care-i revenea din moştenire, adică 650 milioane de euro în cont, plus bunuri imobiliare şi opere de artă. Dar trei ani mai târziu, un bancher elveţian i-a mărturisit Margheritei existenţa unor societăţi offshore, ţinute în secret de mama ei, societăţi care aveau conturi serioase.Aşa că acum, fiica magnatului îşi cere drepturile, simţindu-se dezmoştenită. Avocaţii ei spun că ar fi vorba de câteva miliarde de euro. Procesul poate dura însă multe luni.

Paris Hilton, ştearsă din testament
“Este o catastrofă! Nu cred să mai ajungă vreodată pe drumul cel bun”, spune Barron Hilton, 81de ani, stăpânul imperiului cu acelaşi nume, despre mult mediatizata sa nepoată Paris Hilton, blonda platinată cea mai celebră din toată America. Aşa că acest bunic super bogat a dezmoştenit-o. Motivul invocat? Viaţa dezordonată şi scandaloasă a “acestui demon drăgălaş şi periculos” îl şochează profund. Supărarea lui Barron Hilton este foarte serioasă. Picătura care a umplut paharul ? “Videoclipul, pus şi pe Internet, în care Paris arăta lumii întregi ceea ce nicio femeie onestă nu ar trebui să arate decât soţului ei”, a povestit bunicul vedetei. 97 % din averea acestuia, estimată la 1,8 miliarde euro, s-au evaporat la Fundaţia Conrad N. Hilton, care are fonduri impresionante: 4,5 miliarde euro. Barron “îşi doreşte să-i ajute pe cei care sunt în suferinţă” şi să ofere apă câtorva oraşe din Africa. Nu trebuie uitat nici sprijinul dat copiilor care şi-au pierdut vederea , nici grija pentru bolnavii mental, cărora le- a construit câteva aşezăminte. Aflând de scoaterea din testamentul bunicului, Paris n-a făcut niciun comentariu. Probabil că şi-a amintit de mătuşa sa Francesca, fiica lui Conrad şi a lui Zsa Zsa Gabor, care şi-a ameninţat mama că se va arunca pe fereastră, fiindcă nu fusese trecută în testamentul părinţilor. “Foarte bine draga mea, a replicat Zsa Zsa. Dar nu uita să mergi înainte la coafo” …Şi apoi, Paris se poate consola căci a dobândit până acum peste 300 milioane de euro din show-urile tv, din investiţiile ei în patru baruri de noapte super luxoase şi din participarea la diverse acţiuni, cele mai multe mondene, ultra mediatizate. 

Sean Connery şi-a dezmoştenit unicul fiu
James Bond, adică Sean Connery, are o avere frumuşică, de 85 de milioane de lire sterline ( 107.735.000 euro), dar el nu va lăsa niciun bănuţ lui Jason,unicul său fiu.
În această perioada în care admiratorii actorului aşteaptă cartea autobiografică a acestuia, fosta soţie a lui Sean, Diane Cilento, mama lui Jason, face o mărturisire şocantă: “Fiul meu n-a primit niciodată niciun cent de la tatăl său, care nu are de gând nici acum să-l treacă în testamentul său”. Diane a fost căsătorită cu Sean Connery timp de 11 ani, iar în 1973 s-a pronunţat sentinţa într-unul din cele mai violente divorţuri. Chiar dacă acum ea mărturiseşte că fiul ei îşi adoră tatăl, nu uită să adauge că relaţiile dintre ei au fost întotdeauna complicate. Sean l-a acuzat pe Jason, 45 de ani, actor şi producător, că n-a reuşit în viaţă datorită muncii sau talentului, ci pentru că poartă numele de Connery. Fiu al unui lăptar din Edimburg, celebrul James Bond a crescut într-o casă modestă, fără grup sanitar, şi nu doreşte ca băiatul lui să profite de ce a câştigat el într-o carieră atât de spectaculoasă. În domeniul moştenirilor, legea britanică lasă libertate fiecărui om să-şi decidă moştenitorii. “Jason se poate considera dezmoştenit. Averea mea se împarte între Micheline, soţia mea, şi operele de caritate pe care le întreprind”, declară Sir Connery.

Văduvele negre ale lui Pavarotti
Nicoletta Mantovani, cea de a doua soţie a lui Luciano Pavarotti, nu este o mamă vitregă atât de vorace pentru copiii din prima căsătorie, ai defunctului ei soţ. Marele tenor a lăsat în urma sa o sumă bunicică - circa 400 milioane de euro. Acum, Nicoleta trebuie să-i împartă cu cele trei fiice ale lui Luciano di prima căsătorie. La moartea artistului, în 2007, existenţa a două testamente a iscat scandaluri care au răbufnit şi în presă, nu doar în justiţie. Polemica a lăsat să se înţeleagă limpede că partea americană a averii tenorului, estimată la 27 milioane euro, ar trebui să revină în exclusivitate celei de a doua soţii. Numai că avocatul Nicolettei a aruncat bomba : “Clienta mea şi fiicele mai mari ale lui Pavarotti sunt bune prietene. Tocmai această afecţiune dintre ele le-a ajutat să negocieze moştenirea lăsată de Luciano. Din păcate, procesele continuă, fiindcă prima soţie şi una din fiice se simt deposedate de banii care le revin.

Bill Gates lasă celor 3 copiii câte 6.000.000 euro!
Statutul de monopol informatic pe care-l are firma lui Bill Gates, i-a adus fostului patron o avere colosală. Dar, lumea nu-l invidiază, ba dimpotrivă îl iubeşte, fiindcă acţiunile lui umanitare merită tot respectul. După ce s-a retras în iulie anul trecut de la conducerea Microsoft, cel care a fost ani de-a rândul cel mai bogat om din lume se ocupă alături de soţia sa Miranda de această fundaţie. Dotată cu un buget de 24 miliarde de euro şi cu 543 de angajaţi, “Bill&Melinda Gales Fondation a devenit organismul caritabil cel mai bogat din lume. La 54 de ani, Bill pregăteşte viitorul copiilor săi – două fiice şi un băiat. Aceştia nu vor moşteni însă decât câte 6 milioane de euro din averea de 37 de miliarde a tatălui lor! Gates n-a uitat niciodată începutul său modest: el a câştigat primul million de dolari având biroul în propriul garaj. Cei trei tineri Gates sunt ….resemnaţi. 

Miliardele lui Stavros Niarcos, neatinse
La moartea sa, 16 aprilie 1996, Stavros Niarcos avea o avere estimată la 2,5 miliarde euro. Cele cinci mariaje i-au dăruit cinci copii: Maria, Elena, Philip, Spyros, Constantine.Surpriză! Până acum, niciunul n-a primit măcar o drahmă. O explicaţie există: Elena, a cărei mamă s-a născut în familia Ford, a fost mereu în conflict cu fraţii vitregi din prima căsătorie a armatorului. Şi fiindcă a prevăzut că va urma un război fratricid mai lung decât cel din Troia, Stavros Niarcos a stipulat în testament că nimeni nu se atinge de banii săi până în 2009. Două curţi de justiţie din Elveţia au blocat efectiv moştenitorii.Nici în familia Duke lucrurile n-au fost mai aşezate.După ce tatăl ei, fondatorul “American Tobacco”, a murit, Doris Duke, 12 ani, a devenit miliardară. Influenţată de tatăl său, un încăpăţânat om de afaceri, Doris a devenit tot mai suspicioasă. S-a măritat şi a divorţat de două ori, n-a avut copii şi împrejurările morţii ei rămân şi azi misterioase.Testamentul o reprezintă întocmai : a lăsat 3 milioane euro majordomului şi 87.000 de euro câinelui. Trei ani mai târziu, majordomul a murit într-o criză alcoolică, iar persoanele angajate să îngrijească patrupedul l-au lăsat să moară şi acum se luptă cu disperare să pună mâna pe banii căţelului…