Andrei Iucinu lupta din greu pentru drepturile sale.

Tamara şi Ana Maria Tinu. Dumitru Tinu, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii "Adevărul" şi, în acelaşi timp, director şi proprietar al ziarului, a murit în dimineaţa de 1 ianuarTribunalul Bucureşti a respins apelul fiicei şi soţiei lui Dumitru Tinu, sentinţa fiind executorie, deşi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti, care va decide irevocabil în acest caz "Voi pune în aplicare sentinţa. Am aşteptat prea mult timp până acuma, timp în care sora mea a încercat să diminueze patrimoniul tatăului nostru şi într-o oarecare măsură a şi reuşit", a declarat, Andrei Iucinu Tinu.

 Din punctul de vedere al lui Andrei, toate actele pe care le-a încheiat sora sa, Ana Maria Tinu, inclusiv cele privind vânzarea acţiunilor "Adevărul" către Dinu Patriciu sunt nule. Judecătoria sectorului 3 Bucureşti a decis, în noiembrie 2008, că Andrei Iucinu are dreptul să primească 3/8 din acţiunile cotidianului "Adevărul", instanţa desfiinţând certificatul de moştenitor obţinut de Ana Maria Tinu. În 25 iulie 2006, grupul Rompetrol, deţinut de omul de afaceri Dinu Patriciu, a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni de la Ana Maria Tinu.

În prezent, Rompetrol deţine 60% din acţiunile Adevărul, iar Ana Maria Tinu controlează 24% din capital. Andrei Iucinu a contestat această tranzacţie, însă nu a obţinut anularea acestui contract de vânzare-cumpărare. Printr-o sentinţă judecătorească, fiul lui Dumitru Tinu a obţinut însă, în martie 2007, blocarea vânzării bunurilor familiei lui Dumitru Tinu, inclusiv a pachetului de 24% din acţiunile de la cotidianul "Adevărul", până la stabilirea definitivă a paternităţii lui Andrei Iucinu. Între timp, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit, printr-o sentinţă definitivă, că Andrei Iucinu este fiul lui Dumitru Tinu. Instanţa a admis cererea lui Andrei Iucinu, care a contestat certificatul de moştenitor ce stabilea ca din masa succesorală formată dintr-un pachet de 80,673% din acţiunile la SC Adevărul SA, întreaga moştenire să revină Anei Maria Tinu, după ce Tamara Tinu, soţia lui Dumitru Tinu, a renunţat la partea sa. Andrei Iucinu este fiul lui Dumitru Tinu şi al Emiliei Iucinu, tânărul nefiind recunoscut de soţia, respectiv fiica ziaristului - ie 2003, în urma unui accident rutier. El devenise, cu câteva luni în urmă, acţionar majoritar al societăţii Adevărul. În urma decesului ziaristului, fiul acestuia a cerut instanţei să fie recunoscut ca fiul al lui Dumitru Tinu.

Astfel, instanţa a dispus anularea certificatului de moştenitor şi deschiderea succesiunii de pe urma lui Dumitru Tinu, astfel încât Andrei Iucinu să primească 3/8 din moştenire, la fel ca sora sa, Ana Maria Tinu, iar Tamara Tinu o pătrime. La data întocmirii certificatului de moştenitor, valoarea acţiunilor la SC Adevărul se ridica la 2.826.395.000 de lei. Alte bunuri nu au mai fost declarate în certificatul de moştenitor contestat de Andrei Iucinu